Wie wij zijn

Brût Homeware is een onafhankelijk merk in woon-, en keukenaccessoires. We zijn gevestigd in Amsterdam.

We ontwerpen een breed scala aan producten van elegant glaswerk, handdoekhaakjes tot schijfwaren. Als je onze ontwerpen ziet, herken je direct onze stijl.

Door producten te maken die een leven lang mee gaan dragen we bij aan een duurzame wereld. Door gebruik te maken van gerecyclede of recyclebare grondstoffen wordt dit effect nog eens verdubbeld.

Oprichters Rick (links) en Linsey (rechts) werken samen met een klein team om deze taak te volbrengen. In de dagelijks operatie is Rick verantwoordelijk voor inkoop en logistiek, Linsey voor design en marketing.

Onze fabrieken

We werken samen met een klein aantal zorgvuldig geselecteerde fabrieken in India en Bosnië. Echte mensen die echt iets kunnen maken.
We produceren in kleine oplagen en vertrouwen op de vaardigheden van ambachtslieden in plaats van machines. Hun jarenlange ervaring, doorgegeven van generatie op generatie, maakt het verschil.

Wij bezoeken onze fabrieken regelmatig en onze lokale medewerker Mahesh zorgt ervoor dat onze opvattingen over milieu en werkomstandigheden worden geborgd in de productie.

Grondstoffen

Omdat we de natuur een warm hart toedragen werken we grondstoffen die het milieu niet schaden. We gebruiken gerecycled glas, recyclebare metalen, FSC eikenhout en gerecycled karton. Vanwege EU regelgeving worden sommige producten in plastic verpakt. We werken er aan om ook hier biologisch afbreekbaar plastic te gebruiken. Voor nu verzoeken wij je dit afval te scheiden.

We gebruiken sterke, soms onverslijtbare, materialen omdat onze producten daarom lang meegaan, maar vooral vanwege hun natuurlijke schoonheid.