Wie wij zijn

Brût Homeware is een onafhankelijk merk in woon-, keuken- en kantooraccessoires die stoer en elegant zijn. We zijn gevestigd in Amsterdam.

Naast het maken van mooie producten geloven we dat we een taak hebben in deze branche. Door producten te maken die een leven lang mee gaan dragen we bij aan een duurzame wereld. Door gebruik te maken van biologische, gerecyclede of recyclebare grondstoffen wordt dit effect nog eens verdubbeld.

Oprichters Rick (links) en Linsey (rechts) werken samen met een klein team om deze taak te volbrengen. In de dagelijks operatie is Rick verantwoordelijk voor inkoop en logistiek, Linsey voor design en marketing.
Onze fabrieken

We werken met een klein aantal zorgvuldig geselecteerde fabrieken samen in India en Bosnië. Echte mensen die echt iets kunnen maken. Wij bezoeken hen regelmatig en onze lokale medewerker Mahesh zorgt ervoor dat onze opvattingen over milieu en werkomstandigheden worden geborgd in de productie.

Omdat we in kleine oplagen produceren vertrouwen we op de vaardigheden van ambachtslieden. Hun jarenlange ervaring, doorgegeven van generatie op generatie, maakt het verschil.Grondstoffen

Omdat we de natuur een warm hart toedragen werken we grondstoffen die het milieu niet schaden. We gebruiken biologisch katoen, gerecycled glas, recyclebare metalen, FSC eikenhout, FSC acaiahout, en gerecycled karton. Vanwege EU regelgeving worden sommige producten in plastic verpakt. We werken er aan om ook hier biologisch afbreekbaar plastic te gebruiken. Voor nu verzoeken wij je dit afval te scheiden.

We gebruiken sterke, soms onverslijtbare, materialen. Niet alleen omdat onze producten daarom lang meegaan maar vooral vanwege hun natuurlijke schoonheid.